appartementen Rodestraat Venlo

[21-10-2011 | 3767 views]

Locatie

Rodestraat Venlo

Opdrachtgever

Antares Tegelen

Programma

Nieuwbouw 2.500m2 22 appartementen

Links

Panta Rhei Venlo

Toelichting

Uitgangspunt bij het ontwerp was een zeer smalle beukmaak van 6,5m., waardoor vier woningen extra zijn gerealiseerd.
De berging met techniek/leidingschacht zijn centraal in woning gesitueerd. Direct hieraan gekoppeld zijn de badkamer en keuken, waardoor leidinglengtes (en dus transmissieverliezen op de tapwaterleidingen) tot een minimum worden beperkt

De overige ruimte is ingedeeld aan één grote doorlopende verblijfsruimte. Enkel ter plaatse van de entree is een compacte hal voorzien, met toilet in garderobe. Via het zijlicht bij de voordeur én in de hal wordt daglicht via de achterzijde in de woning gebacht. In combinatie met de grote pui over de hele voorgevel geeft dit een zeer transparant en ruimtelijk leefgebied.

In de woning van 80m² wordt een gang van circa 8m² bespaart en daarmee een reductie in bouwvolume én bouwkosten van ruim 10%!