Van concept tot opening binnen 2 maanden van foodretail Verser Makado Beek

[21-09-2017 | 3352 views]

Bij de meeste projecten duurt het jaren voordat een ontwerp uiteindelijk wordt opgeleverd. Het kan echter ook snel, heel snel als het moet…
Bij de realisatie van groente- en fruitwinkel Verser in shopping mall Makado Beek zelfs vanaf de eerste streep op papier tot opening binnen 2 maanden!

Snelkookpansessies

Een zeer korte doorlooptijd is enkel mogelijk een gestroomlijnde- en zeer strakke planning aan te houden.
In zogenaamde snelkookpansessies is een wekelijkse cyclus te doorlopen van conceptontwikkeling, ontwerp en terugkoppeling.
Het intensieve proces van cocreatie met opdrachtgever en andere betrokken partijen leidt zo zeer snel tot een breed gedragen plan.

Integraal concept

De ontwerpopgave was zeer uitgebreid, van strategieontwikkeling, interieurconcept en -ontwerp tot naamgeving, logo en huisstijl.
Resultaat is een bijzondere compositie van fruitkisten als basiselementen voor zowel kasten, stellingen als kassabalie.
De combinatie van warme materialen (hout, koper) en bijzonder verlichtingsplan zorgt voor een unieke en aangename winkelbeleving.

Intensieve uitvoeringsbegeleiding

Om realisatie voor de vaste openingsdatum te garanderen is het project in twee delen gesplitst.
Bij aanvang van het project was immers het winkelconcept nog niet bekend. Na vaststelling van de basisindeling (winkel, koelcel, expeditie, personeelruimte met keuken en toilet) is direct opdracht gegeven voor bouwkundige wanden, vloeren, basisinstallaties en koeltechniek.

De uitwerking van het winkelconcept een maatwerkmeubilair heeft plaatsgevonden terwijl de uitvoering al was gestart.
Een nagenoeg dagelijkse intensieve uitvoeringsbegeleiding met 7 aparte, rechtstreeks aangestuurde, aannemers heeft gezorgd voor een vlekkeloze uitvoering en oplevering (nèt) voor de feestelijke opening!

Ook binnen 2 maanden jouw project realiseren? Neem direct contact met ons op!