Energieproducerende sociale huurwoningen

[13-08-2013 | 4119 views]

>De eerste energienotaloze sociale huurwoningen zijn inmiddels opgeleverd en verhuurd! En de bewoners zijn zeer enthousiast en gemotiveerd om hun jaarafrekening op €0,- te krijgen…

Daarmee zijn één van de eerste energieproducerende sociale huurwoningen in Nederland een feit!
uitgesproken architectuur is ingegeven door het extreem duurzame karakter van de woningen. Met de typische asymmetrische kap wordt het zuidelijk dakvlak gemaximaliseerd voor ruim 40m2 aan zonnecellen en zonnecollectoren.

De woningen zijn opgezet als passiefwoningen: de gevels, vloeren en daken zijn luchtdicht ingepakt met een zeer dikke isolatiedeken, ramen worden voorzien van drie-dubbele beglazing.
Hierdoor is de warmtevraag zeer gering en is nauwelijks een verwarmingsinstallatie nodig. In dit geval wordt de ruimteverwarming gerealiseerd door enkele infrarood-panelen, die directe stralingswarmte afgeven in de woonvertrekken.

nauwkeurige afstemming van vormgeving, bouwkundige detaillering en installatietechnische componenten.
Het uiteindelijke energieverbruik (of beter: energieproductie) hangt sterk af van het gedrag en de keuzes van de bewoners. Vandaar dat ook voorlichting en ondersteuning integraal wordt meegenomen bij de ontwikkeling van deze woningen.

Bij aanschaf van zeer energiezuinige apparatuur en -verlichting is er zelfs een overschot aan energie. Je verdient dan letterlijk ieder jaar geld met je woning!

Link

Energieproducerende woningen Burgemeester Savelberglaan Kerkrade