start blog

[15-02-2015 | 8386 views]

Ga mee op een inspirerende reis naar de exotische uithoeken van de wereld van architectuur en stedenbouw.

Verruim je blik en laat je zinnen prikkelen…

Als jonge architect heb ik een dualistische achtergrond, exact op het snijvlak van avant-garde kunsten en de nieuwste wetenschappen. Geïnspireerd door de explosie van leven op onze aarde en de sublieme schoonheid van een oneindige culturele- en natuurlijke diversiteit. Gefascineerd door de stedelijke dynamiek in de voorschrijdende evolutie van onze beschaving…

In dit blog ga ik op zoek nieuwe ontwikkelingen in architectuur én stedenbouw. Vanuit de laatste innovaties op gebied van design en technologie tot aan de grenzen van de hedendaagse wetenschap naar de rand van chaos.


Ga mee langs opmerkelijke processen uit quantumfysica, complexiteitstheorie, neurologie en psychologie…
Doe mee met uitdagende experimenten in ruimte en vorm om nieuwe toepassingsmogelijkheden te testen!

Iedere keer een nieuwe, unieke, bizarre, prikkelende, inspirerende bestemming… Zorg ervoor dat je er géén mist!


Tom Wauben M.Sc. (1978) is architect, ondernemer, blogger, gastspreker en 3D-artist.
In 2003 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven richting Architectuur met specialisaties in complexe binnenstedelijke revitalisatie- en mobiliteitsopgaven, construeren van zeer hoge gebouwen, omgevingspsychologie en duurzaamheid/zero-energy.

Na werkervaring in o.a. Den Haag en Amsterdam, in 2005 gestart als principal-architect bij Wauben Architects met enkele prijswinnende, grootschalige projecten.
Keynote-spreker op de Internationale Mijnwater-conferentie (2008), gastspreker over geïntegreerd duurzaam ontwerpen voor diverse internationale delegaties en onderwijsinstellingen.

Zie ook: Linked-in profiel Tom Wauben