Adviescentrum Rabobank Leudal

[11-10-2011 | 2014 views]

Locatie

Leudal

Opdrachtgever

Rabobank Leudal

Programma

Nieuwbouw 1.400m2 adviescentrum en kantoor

Toelichting

De hoofdentree van het Adviescentrum wordt geflankeerd door het centrale atrium, waarin het trappenhuis is gesitueerd. De twee kantoorverdiepingen zijn direct gekoppeld aan het atrium.

Het Nieuwe Werken is hier volledig geïmplementeerd, waarbij open kantoortuinen met flexplekken zijn gecombineerd met cockpits en spreekkamers langs de westgevel.

Het atrium vormt –naast ruimtespil- ook de energiespil van het gebouw. Een laag-temperatuursysteem met warmtepomp en verticale grondsondes zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing.

Bijzonder onderdeel vormen de groene sedimentdaken. Naast extra dakisolatie zorgt dit voor buffering van het hemelwater.