kantoor Wauben Architects

[10-10-2011 | 3202 views]

Nieuwbouw van ons eigen expressieve kantoorpand, gelegen op de grens tussen Sittard en Geleen.

We hebben het pand als een maatpak naar eigen ontwerp én in eigen beheer gerealiseerd.

Het concept is een ode aan de klassieke Egyptische- en Griekse architectuur. Het centraal gelegen transparante atrium is een fragment van de piramide van Cheops. Naast de ontvangst én centrale gemeenschappelijke ruimte wordt het atrium gebruikt om passieve zonne-energie op te vangen.
Rondom het atrium zijn de kantoor- en vergaderruimten gesitueerd. Dit is vormgegeven als een enorm basement van een Griekse Ionische zuil met zijn typische cannelures.

Het bouwsysteem is opgezet volgens het principe industrieel-flexibel-demontabel en bestaat uit 32 prefab betonnen gevelelementen.

Duurzaamheid en energiebesparing staat ook bij onszelf hoog in het vaandel.
Sinds 2009 is er een lucht-grondcollector in gebruik. Verse ventilatie wordt door 150 meter ondergrondse buis geleid, waardoor de lucht in de winter wordt voorverwarmd en in de zomer wordt gekoeld. Resultaat is een energiebesparing van ruim 30%!

Tags: