HomePOD – Dè oplossing voor huisvesting in leegstaand vastgoed

[12-04-2016 | 7926 views]

HomePOD biedt een volledig woonprogramma van badkamer, toilet, keuken en techniek binnen een zeer compact volume.
Met een breedte van slechts 0,8m. en hoogte van 2,0m. past HomePOD door iedere deur en is dus geschikt om werkelijk íedere ruimte te transformeren tot een volledig zelfstandige woonunit!

Concept

Het idee is geboren vanuit de maatschappelijke behoefte om een structurele oplossing te bieden voor de actuele urgente huisvestingsproblematiek van vluchtelingen, arbeidsmigranten en studenten én maatschappelijke problematiek van grote volumes leegstaand vastgoed.

Met HomePOD kunnen kantoren, scholen, winkelpanden en monumentale panden zeer eenvoudig worden getransformeerd tot kwalitatief hoogwaardige woningen. Daarnaast is HomePOD ook zeer geschikt voor onder andere tijdelijke huisvesting, flexkantoren, hotels en mobiele huisvesting.

Design

HomePOD kent een eigentijds, tijdloos en ergonomisch design, dat bovendien volledig voldoet aan de vigerende regelgeving.HomePod has a contemporary, timeless and ergonomic design, which also fully compliant with the current regulations.
Zowel vrijstaand of tegen een wand, HomePOD vormt een eyecatcher in ieder interieur.

Techniek

Door de compacte uitvoering en slimme combinaties is HomePOD zeer energiezuinig. Zo wordt afvalwarmte van de koelkast gebruikt om het tapwater te verwarmen.
De deur is bovendien voorzien van zeer efficiënte infraroodverwarming, die zowel de natte cel als de omliggende verblijfsruimte verwarmd.

En een droge vloer is gegarandeerd -ook direct na douchen- door toepassing van vloercoating met lotus-effect!

Tijd

Vergeet tijdrovende traditionele transformaties met sloopwerk, complexe installatietechnische aanpassingen en arbeidsintensieve afbouwwerkzaamheden op locatie…
Zodra de hoofdinfrastructuur is aangelegd, is HomePOD middels de unieke snelkoppelingen binnen 10 minuten te installeren, direct klaar voor gebruik!

Kosten

HomePOD levert een kostenbesparing op van 80-90% ten opzichte van traditionele transformaties.

Bovendien kent de unit een zeer hoge restwaarde door hergebruik: simpelweg uitpluggen, verplaatsen en inpluggen.
Tegen het einde van de levensduur is HomePOD bovendien volledig de demonteren, waarbij alle componenten kunnen worden hergebruikt.

Geïnspireerd om een pilotproject te realiseren? Neem direct contact met ons op!

Zie ook het artikel op: inhabitat.com