‘HerleFish’ Heerlen

[18-10-2011 | 4211 views]

Locatie

Heldevierlaan Heerlen

Opdrachtgever

Herlecollege

Programma

Multifunctionele ruimten en fitnesscentrum

Link

uitbreiding en renovatie van het Herlecollege

Toelichting

De nieuwbouw in twee lagen is opgezet als een flexibel indeelbare multifunctionele accomondatie. Momenteel zijn de ruimten in gebruik als docentenkamer (verdieping) en fitnessruimte (begane grond). Naast de multifunctionele ruimten zijn toiletgroepen, horecavoorzieningen, bergingen en technische ruimten geïntegreerd.

Het gebouw is op een strategische locatie, centraal op het schoolterrein, gesitueerd en staat volledig vrij van de bestaande school.
Activiteiten hebben zo géén invloed op de omliggende klaslokalen en praktijkruimten. Bovendien kende de school nauwlijks overlast tijdens het bouwproces en kon deze zonder aanpassingen blijven functioneren.

Verbindingen naar de verschillende schoolgebouwen is gerealiseerd middels transparante zwevende loopbruggen.

In contrast met de transparante voorgevel én zijgevel is het gebouw in een donkere robuuste baksteen opgetrokken, passend bij de bestaande school en omliggende bebouwing. Als accentkleur is gekozen voor de huisstijlkleur van het Herlecollege.

Tags: