dienstencentrum Schandelen Heerlen

[21-10-2011 | 5044 views]

Locatie

Schandelerstraat Heerlen

Opdrachtgever

Weller / MeanderGroep Zuid-Limburg

Programma

Nieuwbouw 250m2 multifunctioneel dienstencentrum en nieuwe entree flat Molenwei

Toelichting

Er was slechts een beperkt budget voor de ontwikkeling van het dienstencentrum. Om kosten te besparen en het gebouw toch de gewenste transparantie te kunnen geven, is een creatieve oplossing bedacht door de volledige fundering van het gebouw te elimineren!
Het nieuwe dienstencentrum is ín de onderdoorgang gesitueerd en opgehangen aan de hoofddraagconstructie van de bestaande flat.

Zowel de voor- als achtergevel zijn volledig van glas en de multifunctionele ruimten grenzen aan beide gevels. Hierdoor heeft het dienstencentrum enkele zeer transparante en aangename ruimtes, badend in daglicht.
Het afgeschuinde kader van het hangende volume is bekleed met grijze geëmailleerde beglazing en geeft het gebouw een eigentijdse uitstraling.
Bovendien is deze materialisatie zeer duurzaam, onderhoudsvrij én vandalismebestendig.

Het gebouw bestaat uit twee multifunctionele ruimten gecreëerd voor dagverzorging en ontmoetingsruimte voor bewoners. De centrale servicekern combineert een open bar met grootkeuken, toiletten en een mivatoilet met douche.
Tevens is er een zorgloket, rustruimte en huismeesterkantoor gerealiseerd.

Een luchtwarmtepomp onder het gebouw zorgt voor zowel de verwarming, koeling als tapwaterproductie. De exploitatielasten zijn hiermee tot een minimum beperkt.


Tags: , ,