De nieuwe generatie leisure-gebouwen

[15-03-2016 | 4200 views]

Licht en transparant, een hoge belevingswaarde , zeer kostenefficiënt én energieproducerend. Dit zijn de leisure-gebouwen van de toekomst!

Veel binnenspeeltuinen, indoor-sport, bioscopen en andere recreatievoorzieningen worden momenteel gehuisvest in anonieme industriële hallen zonder enige uitstraling – ingegeven vanuit maximaal volume voor de laagste prijs.

Modulaire kassenbouw biedt een nóg betere volume/prijsverhouding, tot wel 60% voordeliger dan industriële hallenbouw. Daarnaast heeft dit bijzondere archetype een aantal unieke eigenschappen…

Volledig transparantie

Naast uitzicht van binnenuit en expressie (en ‘sneak preview’) vanaf de buitenzijde is een integratie van binnen- en buitenruimte mogelijk. Dit biedt nieuwe kansen voor (bestaande) speeltuinen, die op deze wijze een goed- én slecht-weer accommodatie kunnen bieden. Bovendien wordt het mogelijk om op eenvoudige wijze levend groen als aankleding in het gebouw te plaatsen.
e glasschil heeft daarnaast als bijkomend voordeel een besparing op energielasten door meer toetreding van natuurlijk daglicht.

Gratis zonnewarmte

De kassenbouw dankt zijn bestaansrecht aan de opvang van zonne-energie om gewassen het gehele jaar te kunnen kweken. Als de kas wordt ingezet als verblijfsgebouw kan deze zonne-energie in voor- en najaar worden ingezet om het gebouw gratis te verwarmen.

Energiecentrale óp het dak

In de zomer wordt oververhitting voorkomen door automatische dakluiken te plaatsen. Zo wordt via natuurlijke ventilatie de temperatuur in de kas gereguleerd tot maximaal 2 graden boven de omgevingstemperatuur. Daarnaast kan directe zoninstraling in de zomer worden voorkomen door alle zuidelijke dakvlakken te voorzien van PV-cellen. Zo wordt het gebouw in één klap energieproducerend en brengt dus ieder jaar geld op!

Expressieve glasarchitectuur

Door de grenzen van de modulaire kassenbouw op te zoeken zijn unieke ontwerpen mogelijk, die op geen enkele wijze laten denken aan een traditionele tuinderskas.
Zo kunnen we transparante belevingsrijke glasarchitectuur creëren: dé leisure-gebouwen van de toekomst!< Meer weten? Neem direct contact met ons op!