‘s Werelds eerste Cradle2Cradle-starterswoning!

[04-10-2017 | 3750 views]

C2Casa: een unieke nieuwe manier van wonen met ruim 135m2 extra leefruimte, volledig energieneutraal én 100% Cradle2Cradle…
En dat voor de prijs van een traditionele rijwoning!!


 
Het geheim van ons splinternieuwe ‘C2Casa’-concept is een gigantische serre, waarbinnen zich de volledig woning is geplaatst..
Deze glazen stolp, gebaseerd op modulaire kassenbouw, functioneert als regenjas en beschermt tegen hemelwater, wind en vorst.
De verwarmde woonruimten worden opgebouwd met houtskeletbouw inbouwelementen: lichtgewicht, hernieuwbaar én demontabel.

Doordat binnen de serre géén klimaatbescherming meer nodig is, kan de inbouw volledig onafgewerkt blijven; traditionele ‘monsterlijke’ hybrides van aan elkaar gelijmde, gekitte, gepurde en geschilderde gevelelementen behoren hiermee tot het verleden!


 
De serre is een zeer aangename transparante ruimte, waardoor de totale leefruimte van de woning ruim 235m2 bedraagt. Zo kan het gehele jaar ‘buiten’ worden geleefd.
Naast een invulling met binnenterras en (moes)tuin biedt de serre bovendien ruimte aan stalling van 2 auto’s!


 
Het zuidelijk dakvlak van de serre wordt voorzien van zonnepanelen (PVT) om alle benodigde elektrische energie en warmte voor de woning op te wekken.
Bovendien bieden deze panelen zonwering, samen met grote openslaande dakvensters wordt een aangenaam klimaat in de zomer gegarandeerd.
In de overige seizoenen functioneert de serre als een gigantische klimaatbuffer, waardoor de warmtelast van de woning aanzienlijk wordt gereduceerd.

Meer weten of vrijblijvend een verkaveling voor jouw locatie aanvragen? Neem direct contact met ons op!