CO2-neutraal wijkzorgcentrum

[08-12-2015 | 3953 views]

Het nieuwe wijkzorgcentrum Kling Nullet in Kerkrade kent een zeer bijzondere circulaire cv-installatie, waarbij houtafval wordt gebruikt als hernieuwbare brandstof.

Binnen het ruim 10.000m2 grote wijkzorgcentrum wordt alle benodigde warmte voor ruimteverwarming én tapwater opgewekt door middel van een collectieve houtpelletkachel.

De brandstof wordt gevormd door houtpellets, samengeperst afval van de houtverwerkende industrie. Alle uitgestoten CO2 wordt door omliggende bomen opgevangen, omgezet in biomassa en is zo binnen een aantal jaren weer beschikbaar als nieuwe duurzame brandstof!

Het project kent een hoge duurzaamheidsambitie; naast de unieke cv-installatie zijn de trappenhuizen in de zuidelijke gelegen straatgevel voorzien van PV-cellen, die zonne-energie omzetting in elektriciteit én zorgen voor schaduw waardoor oververhitting en hoge koellasten worden voorkomen.

Ín het gebouw zijn alle binnenkozijnen uitgevoerd in Bamboe, een hernieuwbare grondstof met hoge groeisnelheid. Doordat dit materiaal zeer robuust en slijtvast is, behoren de typische onsierlijke stalen hoekbeschermers tot het verleden.

Meer weten? Neem direct contact met ons op!

Links

Wijkzorgcentrum Kling Nullet exterieur…
Wijkzorgcentrum Kling Nullet interieur…


Presentatieboek Kling Nullet van MeanderGroep Zuid-Limburg (Adobe Viewer).