Atriumwoningen Brunssum

[11-10-2011 | 6107 views]

Locatie

Amstenraderveld Brunssum

Opdrachtgever

Weller

Programma

Nieuwbouw 32 geschakelde Atruimwoningen

Toelichting

Bij de Atriumwoning zijn alle conventies voor het ontwerp van een woning overboord gegooid e.n is ‘wonen’ opnieuw uitgevonden.
Het resultaat: een woning met slechts één benodigde buitengevel en een reductie van het transmissieverlies met 50% of meer!

Centraal in de woning ligt het atrium als ruimte- en energiespil. De woonkamer, keuken en slaapkamers zijn rondom het atruim gesitueerd en ontvangen daglicht via het atrium. Het transparante atrium vangt in voor-, najaar en winter passieve zonne-energie op, slaat dit op via een zogenaamde ‘trombewand’ en distribueert dit naar alle omliggende ruimtes.
Met zonnecollectoren wordt tapwater opgewerkt, waardoor een minimale hoeveelheid aanvullende energie nodig is.

Omdat de woning geschakeld wordt aan twee of drie zijden kan een zeer hoge dichtheid tot 55 woningen per hectare worden gerealiseerd. De eigen buitenruimte van de Atriumwoning is gelegen op het dak en kent daarmee maximale privacy én veiligheid. De omliggende openbare ruimte is ingericht als een kwalitatieve parkstructuur.

Een uniek woonconcept met maximaal wooncomfort, minimaal energie- en ruimtegebruik én gerealiseerd als sociale huurwoning!

Tags: , ,